Păreri găzduire Gazduire.NET

7 recenzii
Suport
3.4 / 10
Preț
4.9 / 10
Fiabilitate
3.1 / 10
Viteză
3.4 / 10
Facilități
3.7 / 10
3.7

Utilizatorii IdealHost.ro au notat compania Gazduire.NET cu nota 3.7 din 10.


Recenzii găzduire GAZDUIRE.NET

total dezamagit si uimit

Nu pot sa cred cat de neindemanatici sunt, nu stiu sa faca o migrare in mod corect, mi-au stricat website-ul si mi-au pierdut toate datele pe care le aveam pe el. Evitati!!!!

 • Serviciu folosit: Shared
 • https://parfumuritestere.com/

Viteza groaznica de incarcare, timp foarte mare de load, suport nesimtit

Nu recomand deloc gazduire.net, site-ul se incarca in 10 secunde si suportul a fost si foarte neprietenos zicandu-mi ca n-ar trebui sa am pachet de reseller daca nu stiu sa fac o chestie la nameservere (pe care nici desteptul care mi-a raspuns la tichet nu a stiut sa o explice). Atitudine de spatele blocului in tichet. M-am mutat la romarg, timpul de incarcare a site-ului fara sa fac absolut nimic altceva a scazut la 4 secunde, asta spune multe despre cum isi supraincarca serverele gazduire.net. Nu mai zic ca aparea serverul in Brasov, desi pe site scria Bucuresti.

 • Serviciu folosit: Reseller
 • https://webyxhosting.ro

Foarte slab

Am cumparat un plugin de WHMCS de la ei si nu a functionat. Nu mi-au dat banii inapoi, nu mi-au rezolvat problema si echipa de support a fost foarte nepoliticoasa cu mine. Nu recomand.

 • Serviciu folosit: Reseller
 • http://whmcs.com

Mediocru

De cativa ani folosesc servicviile lor, am avut la ei doua domenii gazduite, acum mai am doar unul, din pacate in afara de pret altceva nu prea ii recomanda si se intampla cam des sa nu le mai mearga serverul cea ce mi se pare foarte aiurea. In privinta suportului sunt in general ok, dar din nou, se intampla sa fie si serviciul asta in aer.

 • Serviciu folosit: Shared
 • https://badileanu.ro

Nesimtiti

Foarte nesimtiti, iti inchid contul fara sa faci nimic

 • Serviciu folosit: Găzduire cloud
 • Http://Nn.ro

Sunt ok

Sunt ok, am avut doua site-uri la ei în trecut, în prezent am unul la ei și un domeniu, nu am avut probleme pana acum, răspund la ticket relativ repede, mai greu cu renuntatul la domeniu, primesc email cu "Va rugam plătiți, aveti o factura" de 2 luni, asta după ce le am zis ca vreau sa renunț la el, iar sfatul lor a fost doar sa nu plătesc

 • Serviciu folosit: Shared
 • http://softwarelacerere.ro

De tot c******

De 3 zile imi zic ca ma transfera la Nivelul 1 . phpmyadmin nu merge se incarca de o saptamana , nimic nu merge , fac actualizari periodice la server si iti **** toata platforma , nu te ajuta cu nimic , au o centralista acolo care doar raspunde ca vei fi transferat desi nu vei fii.

 • Serviciu folosit: Shared
 • http://olh.ro
 • GazduireNet

  Intreaga problema a fost in 7 iulie 2018 si a fost cauzata de o eroare de update a softului cPanel. A necesitat timp pentru remediere intrucat a trebuit intervenit din Statele Unite de la tehnicul cPanel.Atitudinea si limbajul acestui client sunt usor de remarcat. Acum nu mai are servicii la noi si nici nu ne-am dori in conditiile lipsei de respect pe care o manifesta in general si in particular.

Planuri găzduire GAZDUIRE.NET

Găzduire Smart

Nume plan Spațiu Trafic Configurație Hardware Preț
Smart 5 5 GB nelimitat SSD 0.99 € Vezi detalii
Smart 15 15 GB nelimitat SSD 1.99 € Vezi detalii
Smart 30 30 GB nelimitat SSD 2.99 € Vezi detalii

Găzduire Business

Nume plan Spațiu Trafic Configurație Hardware Preț
Business 30 30 GB nelimitat SSD 5.99 € Vezi detalii
Business 150 150 GB nelimitat SSD 14.99 € Vezi detalii
Business 100 100 GB nelimitat SSD 9.99 € Vezi detalii

Găzduire Corporate

Nume plan Spațiu Trafic Configurație Hardware Preț
Corporate 200 200 GB nelimitat SSD 19.99 € Vezi detalii
Corporate 300 300 GB nelimitat SSD 29.99 € Vezi detalii
Corporate 500 500 GB nelimitat SSD 49.99 € Vezi detalii
Prețurile nu includ TVA
Ultimul update al pachetelor | October 4, 2020

Reseller Găzduire Start

Nume plan Spațiu Conturi cPanel Trafic Configurație Hardware Preț
Reseller 50 GB 50 GB 15 nelimitat SSD 4.99 € Vezi detalii
Reseller 100 GB 100 GB 25 nelimitat SSD 9.99 € Vezi detalii
Reseller 150 GB 150 GB 50 nelimitat SSD 14.99 € Vezi detalii

Reseller Găzduire Premium

Nume plan Spațiu Conturi cPanel Trafic Configurație Hardware Preț
Reseller 250 GB 250 GB 100 nelimitat SSD 24.99 € Vezi detalii
Reseller 350 GB 350 GB 150 nelimitat SSD 34.99 € Vezi detalii
Reseller 500 GB 500 GB 200 nelimitat SSD 49.99 € Vezi detalii
Prețurile nu includ TVA
Ultimul update al pachetelor | October 4, 2020

VPS Start

Nume plan RAM CPU Core Spațiu VPS Traffic IP Preț
VPS 0.5 512 MB 10 GB (SSD) 1 1.99 € Vezi detalii
VPS 1 1 GB 25 GB (SSD) 1 2.99 € Vezi detalii
VPS 2 2 GB 50 GB (SSD) 1 3.99 € Vezi detalii
VPS 3 3 GB 75 GB (SSD) 1 5.99 € Vezi detalii

VPS Standard

Nume plan RAM CPU Core Spațiu VPS Traffic IP Preț
VPS 4 4 GB 100 GB (SSD) 1 7.99 € Vezi detalii
VPS 6 6 GB 150 GB (SSD) 1 11.99 € Vezi detalii
VPS 8 8 GB 200 GB (SSD) 1 15.99 € Vezi detalii
VPS 10 10 GB 250 GB (SSD) 1 19.99 € Vezi detalii

VPS Premium

Nume plan RAM CPU Core Spațiu VPS Traffic IP Preț
VPS 12 12 GB 300 GB (SSD) 1 23.99 € Vezi detalii
VPS 14 14 GB 350 GB (SSD) 1 27.99 € Vezi detalii
VPS 16 16 GB 400 GB (SSD) 1 31.99 € Vezi detalii
VPS 18 18 GB 450 GB (SSD) 1 35.99 € Vezi detalii

Semiservere

Nume plan RAM CPU Core Spațiu VPS Traffic IP Preț
VPS 20 20 GB 500 GB (SSD) 1 39.99 € Vezi detalii
VPS 24 24 GB 600 GB (SSD) 1 47.99 € Vezi detalii
VPS 28 28 GB 700 GB (SSD) 1 55.99 € Vezi detalii
VPS 32 32 GB 800 GB (SSD) 1 63.99 € Vezi detalii
Prețurile nu includ TVA
Ultimul update al pachetelor | October 4, 2020

Întrebări frecvente GAZDUIRE.NET

Pentru ca un domeniu sa fie vizibil pe internet, nu este de ajuns ca el sa fie rezervat ca si nume, ci trebuie sa aiba si un loc pe server, unde sa fie puse fisierele site-ului si celelalte servicii aditionale. Un domeniu poate indica browser-ului care il cauta unde anume este gazduit (pe ce server, din ce locatie) prin intermediul ns-urilor.  Fiecare furnizor de servicii de gazduire web are propriile ns-uri pe care le indica detinatorilor de domenii a. i. acestea sa raspunda pe serverele sale.

Serviciile achizitionate de la noi se activeaza imediat dupa ce plata facturii a fost inregistrata. Procesul automat de activare poate fi intrerupt de anumite erori de sistem. Daca nu ai primit detaliile de activare imediat dupa notificarea de adaugare a platii te rugam sa ne contactezi pentru a verifica si a corecta erorile pentru o cat mai rapida activare.

Pentru a urca site-ul pe host, trebuie sa folositi un Client FTP si sa puneti fisierele site-ului in folderul public _HTML. Nu adaugati, nu modificati si nu stergeti nimic din alte foldere. Pentru detalii suplimentare cu privire la lucrul cu baza de date sau clientii de email, va rugam sa parcurgeti tutorialele de pe site, de la sectiunile cPanel si FTP.

FTP (sau File Transfer Protocol) este modul cel mai usor si mai sigur de a transfera fisiere prin Internet.  Utilizand un program FTP veti putea sa transferati fisiere din computerul Dvs. in contul Dvs. de gazduire, in conditii de securitate.

cPanel este un panou de control care va permite sa va administrati domeniul prin intermediul unei interfete web. Ideea este de a transfera cat de mult cu putinta din controlul si responsabilitatea administrarii siteului dumneavoastra.
Detaliile de acces in cPanel le aveti in mailul de activare al serviciului.

Aveti posibilitatea sa va modificati parola la cPanel, din contul client, sectiunea Servicii-Lista servicii-Administrare-Modificare parola. In cazul in care intampinati dificultati, puteti trimite solicitarea dvs. catre departamentul suport.

MySQL este un sistem de management pentru baze de date care detine o colectie structurata de date. Bazele de date SQL se folosesc de obicei pentru a inmagazina informatii cum ar fi mesaje din forum, stiri, comentarii din guestbook, rezultate ale trecerilor in revista si multe altele.

Daca aveti nevoie pentru scriptul php de creearea unei noi baze de date, aceasta poate fi executata din cPanel sectiunea MySQL Data Bases. In continuare aveti un tutorial explicit cu privire la acesta procedura.

Nu, sistemul de operare pe care il folositi este complet independent de serviciul de gazduire web. Serverul de gazduire foloseste propriul sistem de operare, astfel ca nu conteaza ce sistem de operare folositi dumneavoastra si vizitatorii dumneavoastra.


Nu, este necesar sa aveti si un domeniu inregistrat, indiferent unde il inregistrati. De asemenea, il puteti oricand transfera la Gazduire.Com.Ro

O adresa IP este practic locatia computerului pe o retea, indiferent daca reteaua este locala sau este vorba de tot Internetul. O astfel de locatie are o adresa. Trimiterea de date de catre Internet in conformitate cu adresa IP este in analogie cu trimiterea de scrisori de catre posta in conformitate cu adresa locuintei.  Locatia este reprezentata din 4 seturi de cifre.

Daca alegeti la pachetul dvs. de gazduire sa aiba un ip dedicat domeniul (domeniile) gazduit in cadrul acestui pachet va avea o identitate unica pe internet si nici un alt site nu va folosi si nu se va identifica cu acest ip. Acest lucru este foarte mult apreciat de motoarele de cautare iar un site care are un ip dedicat va fi considerat un site important si va avea mai multe sanse sa ajunga in fata altor site-uri care folosesc un ip shared.

Sigur, puteti face upgrade sau downgrade al pachetului de care beneficiati in acest moment, depinde insa si de pachetul de care dispuneti in momentul de fata. Upgrade-ul/downgrade-ul il puteti face din contul client, din pagina de administrare a serviciului sau printr-o solicitare la departamentul vanzari.
Atunci cand ai un site hostat pe internet si cand efectuezi modificari este recomandat sa iti faci backup-ul modificarilor.Niciodata nu se stie ce se poate intampla. Facand backup te asiguri ca munca ta sau a echipei tale va fi in siguranta.
Pentru a face un backup este necesar sa parcurgi 2 pasi:
1. Backup al fisierelor: Utilizand un client de FTP descarca toate fisierele din folderul public_html (aici sunt toate fisierele site-ului, nu copia tot contul intrucat restul sunt generate de cPanel).
2. Backup la bazele de date: In cPanel acceseaza phpmyadmin si intra pe fiecare baza de date in parte, apasa sectiunea More - Export.

Fiecare provider isi face propriile backup-uri si te poate ajuta cu restaurarea insa avand copia contului la zi poti preveni anumite accidente firesti atunci cand lucrezi cu aparate si nivelul de calitate al serviciilor este normal si nu premium. Se poate strica harddiscul de backup, se poate arde serverul, poti uita sa platesti si se sterge contul dupa o anumita perioada, etc.
Daca esti dispus sa platesti pentru un serviciu premium care include si garantia backup-ului pe o perioada mai mare acesta poate costa de cateva ori mai mult decat pachetele standard.
Noi asiguram backup zilnic, saptamanal si lunar si extrem de rar ni s-a intamplat sa pierdem cateva conturi din cauza unor probleme tehnice. Insa recomandam si asigurarea propriei tale copii de siguranta.
Domeniul reprezinta identitatea virtuala a unui site pe internet, asa cum CNP-ul reprezinta un cod unic de identificare al unei persoane. Domeniile sunt retinute pe extensii (ex: .ro, .com) iar fiecare registrar detinator de extensie pune la dispozitie o baza de date whois care este interogata de browser pentru a-i indica locatia care gazduieste acel domeniu.
Daca un domeniu nu este inregistrat sau este blocat browserul ne va afisa imposibilitatea de accesare.

 


Pentru domeniile pe viata si domeniile internationale, detinatorul de fapt si de drept va fi cumparatorul. Pentru domeniile anuale .ro, detinatorul de drept va fi DespreGazduire.Ro, iar detinatorul de fapt este clientul. Acesta va putea oricand utiliza acest domeniu si solicita transferul sau pe viata.
Definim detinatorul unui domeniu ca fiind acea persoana fizica sau juridica care are dreptul de folosinta al unui domeniu. Acest drept de folosinta poate fi utilizat sau cedat dupa caz altei persoane.

De regula activarea unui domeniu se face instant la plata facturii. Majoritatea firmelor in ziua de astazi au automatizat acest sistem de activare.
Uneori pot interveni erori in activarile automate si trebuie ca providerul sa actioneze manual pentru corectarea acestor erori.
Sunt insa si unele domenii speciale ale caror proceduri de inregistrare sunt mai complicate si se activeaza manual. Poate dura pana la 30 de zile activarea unui domeniu special.

Odata inregistrat, un nume de domeniu nu mai poate fi modificat in ceea ce priveste structura sa proprie. Va sfatuim sa alegeti cu atentie numele domeniului dorit inainte de a finaliza comanda si plata.

Un domeniu poate avea cel mult 63 caractere, fara extensie(.ro, .com, .net, etc.). Numele domeniului poate fi compus din caracterele alfa-numerice(a-z-A-Z, 0-9) si semnul minus(-).
In ceea ce priveste numarul minim de caractere acesta difera de la o extensie la alta. De exemplu .ro si atasate poate avea minim 1 caracter, .com, .net, .eu, etc 3 caractere minim iar .info minim 4 caractere. Fiecare registrar in termenii de inregistrare a tld-ului precizeaza numarul de caractere minim permise.

In functie de fiecare registrar in parte domeniile pot fi inregistrate pe o perioada de pana la 10 ani (.com, .net, etc). Pentru domeniile .eu de exemplu perioada de inregistrare maxima este de 5 ani.
Cat priveste perioada minima de inregistrare majoritatea domeniilor au 1 an. Domeniile .uk au o perioada minima de inregistrare de 2 ani.

Codul EPP este un cod generat de registrar (provider) la inregistrarea domeniului. Acest cod este util atunci cand vreti sa va transferati domeniul. Este o metoda de protectie care asigura ca doar proprietarul domeniului poate transfera domeniul la alt registrar. Providerii sunt obligati prin contractul cu ICANN sa faca cunoscut acest cod proprietarului domeniului. Pentru domeniile .eu, .uk si .ro nu aveti nevoie de acest cod pentru a le putea transfera.
Puteti inregistra oricate domenii doriti. Nu exista o limita. In plus, la noi poti beneficia de oferte speciale de pret daca ai mai mult de 50 de domenii inregistrate. Tot ce trebuie sa faci este sa te adresezi unui operator prin telefon, chat sau email si sa ceri acordarea unei oferte speciale personalizate.

Gasesti lista intreaga a domeniilor disponibile pentru inregistrare sau transfer pe site la sectiunea Domenii - Inregistrare Domenii. Avem peste 99 de extensii disponibile si in fiecare luna lucram la completarea acesteia cu extensii noi.
Daca cauti un domeniu si nu il gasesti in lista ne poti contacta si noi iti vom acorda o oferta personalizata la achizitia acestuia. In principiu putem activa orice extensie insa nu le includem pe toate in oferta intrucat nu se justifica din punct de vedere comercial.

La noi nici o achizitie de serviciu (domeniu, gazduire, vps, etc) nu este conditionata de o alta achizitie. Preturile afisate pe site pentru domenii sunt cele care se percep in factura.
Unii provideri au alte preturi la domenii daca acestea sunt achizitionate impreuna cu un alt serviciu si considera sa afiseze pretul cel mai mic si undeva in subsol, sau scris mic, afiseaza si pretul fara gazduire.
Va sfatuim sa cititi cu atentie preturile afisate si sa va asigurati inca de la inceput ca acestea sunt finale.

Fiecare registrar si fiecare provider administrator de domenii poate oferi conform anumitor reguli specifice posibilitatea modificarii datelor de contact ale detinatorului unui domeniu.
Modificarile pot fi limitate sau contra cost.
De exemplu pentru domeniile .ro modificarile pot fi facute pentru toate datele de contact in afara numelui si codului fiscal sau CNP.

La inregistrarea unui domeniu sau oricand ulterior detinatorul poate alege ca datele sale sa fie vizibile la whois domeniu sau nu. Fiecare registrar are propriile reguli si standarde de protejare sau publicare a datelor detinatorului unui domeniu.
De exemplu, pentru domeniile .ro si .eu daca detinatorul este persoana fizica datele sale sunt private iar daca detinatorul este persoana juridica atunci datele vor fi afisate. Se prezuma ca o companie este publica si trebuie sa fie transparente toate actiunile sale.
Pentru alte tipuri de domenii in general registrarul ofera posibilitatea protejarii datelor detinatorului la cerere.

In principiu, un domeniu odata inregistrat nu mai poate fi anulat la registrar. Se presupune ca plata pentru acel domeniu reprezinta consimtamantul clar al detinatorului pentru achizitie.
Exista insa si exceptii, de exemplu pentru domeniile .com, .net, etc in maxim 72 de ore contra unei taxe domeniul poate fi anulat si o parte din bani pot fi returnati.

Fiecare domeniu are la indemana instrumentul de a indica browser-ului catre ce server poate fi gasit acest domeniu. Instrumentul e definit generic prin NAMESERVERE (NS-uri). Orice provider care furnizeaza serviciul de inregistrare si administrare domenii e obligat sa puna la dispozitia clientului acest instrument de vizualizare si modificare a ns-urilor.
Browserul la prima accesare a unui nume de domeniu intreaba prin whois registrarul ce nameservere are acel domeniu si, implicit, unde sa il caute pentru a-l accesa.
Pentru pachetele de gazduire web si reseller gazduire achizitionate de la noi domeniile aduse aici trebuie sa aiba urmatoarele nameservere:
ns1.gazduire.com.ro
ns2.gazduire.com.ro
ns3.gazduire.com.ro
ns4.gazduire.com.ro

Ca detinator al unui domeniu o persoana poate sa administreze si sa directioneze acel domeniu acolo unde considera ca ii este potrivit sa-l gazduiasca si sa-l valorifice.
Nameserverele le puteti modifica dvs. din contul client, sectiunea Domenii- Lista domenii-Administare, in cazul domeniilor internationale sau .ro anuale, sau direct de la ROTLD.ro din pagina de Administrare a domeniului, in cazul domeniilor inregistrate pe viata.

Pentru un domeniu nou inregistrat propagarea activitatii lui poate dura intre 1 si 72 de ore. Daca domeniul este deja inregistrat si i-au fost schimbate nameserverele propagarea va depinde si de alti factori.
Astfel, primul factor este serverul de DND al providerului tau de internet, timpul setat la acesta pentru refresh al zonelor dns. Al doilea factor este memoria cache a browserului si sistemului de operare utilizat de tine.
Pentru o propagare mai rapida recomandam in comand prompt comanda ipconfig/flushdns (aceasta va grabi refresh-ul serverului DND de zona) si clear history la browserul tau (aceasta va obliga browserul sa incarce din nou informatia de adresa ip din internet si nu sa o foloseasca pe cea salvata deja).
In mod normal propagarea unui domeniu existent nu trebuie sa dureze mai mult de 72 de ore.

In mod normal modificarea nameserverelor unui nume de domeniu este o facilitate oferita de providerul la care domeniul este in administrare. Majoritatea providerilor ofera gratuit aceasta functie (facilitate).
Exista insa si provideri care efectueaza contra cost permisiunea de modificare a nameserverelor. Va sfatuim sa va informati inainte de a achizitiona un domeniu cu privire la toate facilitatile oferite.

Domeniul principal al unui serviciu de gazduire web din punct de vedere tehnic poate fi oricand modificat. Facilitatea modificarii acestui parametru al serviciului este oferita gratuit sau contra cost de fiecare provider in parte asa cum el considera sa isi construiasca oferta.
Va sfatuim sa va informati cu privire la eventualele costrui ale modificarii domeniului principal al unui serviciu de gazduire web inainte de a-l achizitiona.

Numele de domeniu este o proprietate transmisibila fara restrictii atata timp cat domeniul este in perioada activa. Detinatorul poate oricand opta pentru transmiterea proprietatii domeniului (transferul domeniului) catre o terta persoana.
In general transferul unui domeniu se face contra cost. Pentru domeniile .ro insa registratorul roman a limitat posibilitatea transferului cu plata insa majoritatea tranzactiilor in acest caz se fac mascat motivandu-se vanzarea unui site, nu doar a domeniului.
Va sfatuim sa va informati inainte de a decide un transfer pentru a nu pierde domeniul. Noi va stam la dispozitie cu toata asistenta necesara.

Adesea este confundat termenul de transfer domeniu cu cel de mutare. Transfer domeniu reprezinta actiunea de modificare a datelor detinatorului domeniului precum si a registratorului acestuia. Aceasta operatiune este intotdeauna contra cost. Poti oricand cere aceste modificari registratorului tau si el iti va comunica eventualele costuri aferente.
Tot noul registrator la care decizi sa transferi domeniul in administrare este obligat sa-ti comunice procedura exacta de transfer precum si sa-ti acorde asistenta necesara.
Acest termen implica mutarea gazduirii domeniului de la un provider de hosting la altul. Operatiunea se face doar prin modificarea nameserverelor acelui domeniu si prin mutarea fisierelor site-ului la noul provider.
Odata cu mutarea unui domeniu poti alege si transferul administrarii acestuia la noul provider daca el ofera aceasta optiune si daca pretul este potrivit cu asteptarile tale.
Subdomeniile sunt extensii ale unui domeniu (ex: domeniu principal - domeniulmeu.ro, subdomeniu: contact.domeniulmeu.ro). Facilitatea de subdomenii este in general oferita de serviciul de gazduire web si este prezenta ca si caracteristica in oferta providerilor de hosting.
Subdomeniile pot avea o gama larga de utilizari. Ele depind de domeniul principal si fac intotdeauna referire la acesta.
Detinatorul unui pachet de gazduire poate parca in interiorul lui si alte domenii decat domeniul principal al contului, de exemplu: detinatorul X are domeniul deexemplu.ro ca domeniu principal al contului de gazduire, el mai are un domeniu deexemplu2.ro sau deexemplu.com etc. si doreste ca acei utilizatori care acceseaza domeniile din urma sa fie redirectionati automat la domeniul principal deexemplu.ro.
Serviciul de Addon Domain este caracteristic unui pachet de gazduire web. Un domeniu adaugat reprezinta posibilitatea de a construi un site separat pentru acel domeniu, fara legatura si dependenta de site-ul principal (domeniul principal al contului de gazduire web).
Aceasta optiune difera de la pachet la pachet si este inclusa in oferta de gazduire a fiecarui provider.
Dupa expirarea domeniului, aveti libertatea de a alege daca doriti sa-l reinnoiti sau nu, cu exceptia domeniilor .ro inregistrate pe viata. Dupa o perioada, domeniul respectiv se va elibera si va putea fi inregistrat de catre o alta persoana. Reinnoirea unui domeniu nu este obligatorie.

Fiecare registrar are propriile lui proceduri de eliberare a unui domeniu care a expirat si nu a mai fost reinnoit de catre detinatorul curent. Timpul de expirare difera de la un domeniu la altul si poate fi intre 30 si 90 de zile.
De exemplu la .ro, .com, etc perioada standard de eliberare este de aproximativ 45 zile.

Contul de gazduire poate accepta cele 2 tipuri de domenii adaugate si parcate in functie de caracteristicile serviciului achizitionat. Fiecare provider de hosting isi construieste oferta asa cum considera.
Va sfatuim sa va informati cu privire la astfel de facilitati inainte de a achizitiona un serviciu de gazduire web.

Pagini Europene este singurul provider de hosting din Romania care detine ambele tipuri de contracte de inregistrare domenii .ro. In acest tutorial vom prezenta in detaliu toate aspectele referitoare la actiunile de tip inregistrare, reinnoire si transfer domenii .ro.

Domenii pe viata

In primul rand vom lamuri termenul de Domenii pe viata. Acest termen este unul generic comercial. Domeniile .ro si atasate pot fi inregistrate pe o perioada nedeterminata.

Perioada de actiune a unui domeniu .ro inregistrat prin aceasta procedura va fi stabilita de Guvernul Romaniei la o data inca neprecizata. Cert este ca aceste domenii, la un moment dat, vor trece pe plata anuala.

Avantajul inregistrarii unui domeniu pe viata este astfel aleatoriu. Decizia de modificare poate veni peste cateva luni sau peste cativa ani.

Domenii Anuale

Procedura de inregistrare pentru acest tip de domenii .ro este anual cu posibilitatea detinatorului de a-l reinnoi sau de a-l transfera oricand lui sau altuia pe viata.

Pagini Europene  ofera in contul client posibilitatea administrarii domeniilor .ro anuale ( si a celor pe viata) in sensul setarii si modificarii nameserverelor si a nameserverelor private.

Pentru nici un domeniu achizitionat de la noi Pagini Europene nu te obliga sa cumperi si gazduire. Domeniile pe viata sau anuale pot fi utilizate asa cum fiecare detinator doreste.

Domenii Anuale – Domenii pe Viata

Avantaje:

 • Domeniile anuale au un cost mult mai mic si pot fi abandonate daca constati ca, dupa un timp, site-ul sau afacerea ta ar trebui sa isi modifice parametrii.
 • Domeniile anuale pot fi oricand transferate altui client Pagini Europene cu un cost de 11.99 Euro pentru status anual(se reinoieste cu un an) sau de 39.99 Euro cu status pe viata.
 • Domeniile anuale pot fi usor administrate din contul client fara alte implicatii.
 • Domeniile pe viata costa mai mult dar pot fi mai rentabile daca decizia Guvernului Romaniei de a le modifica statusul va intarzia mai mult de 4 ani.
 • Ambele tipuri de domenii sunt perfect functionale conform standardelor internationale si apartin de drept celui care le-a comandat si platit.

Detinator domeniu

Vom defini in tutorialul de fata termenul de detinator domeniu ca fiind acel contact care apare la whois rotld ca Domain Holder.

Pentru domeniile pe viata detinatorul va fi cumparatorul. Pentru domeniile anuale detinatorul va fi Pagini Europene.

Vom defini acum termenul de detinator de drept al unui domeniu .ro ca fiind acel contact care a achizitionat si a platit domeniul .ro

Pentru ambele tipuri de domenii, conform regulilor Rotld, detinatorul de drept al unui domeniu va fi cumparatorul acestuia.Obligatiile Pagini Europene pentru domenii .ro anuale:

 • Pagini Europene are obligatia sa inregistreze si sa asigure functionarea in conditii optime atat pentru domeniile anuale cat si pe viata.
 • Pagini Europene are obligatia de a acorda transferul unui domeniu anual sau pe viata la cererea detinatorului de drept catre un alt client.
 • Pagini Europene are obligatia de a nu interveni in libera utilizare si administrare a unui domeniu .ro anual sau pe viata.

Domain Holder domenii anuale

Multi clienti nu inteleg acest aspect al inregistrarii unui domeniu .ro anual. In acest paragraf vom explica in detaliu ratiunea si regulile ce guverneaza procedura.

Conform ICI Rotld domeniile de tip anual trebuie sa aiba ca Domain Holder registratorul.

Registratorul este obligat sa ofere clientului instrumentele necesare administrarii unui domeniu .ro anual precum si posibilitatea transferului acestuia pe viata catre clientul detinator de drept.

Orice abuz din partea registratorului cu privire la domeniile .ro poate fi transmis ICI Rotld, autoritatea nationala de administrare a domeniile .ro.

Indiferent de procedura (anual sau pe viata) cumparatorul va fi unic detinator de drept al domeniului sau .ro

Daca domeniul anual nu va fi reinnoit de actualul detinator de drept in termen scadent al facturii, Pagini Europene isi rezerva dreptul de a sterge sau de a aloca altui client acest domeniu .ro.

In decembrie 2013, a fost lansata initiativa Legislativa cu privire la transformarea domeniilor .ro pe viata in domenii .ro anuale, de aceea Pagini Europene a decis sistarea inregistrarii domeniilor .ro pe viata intrucat continuarea furnizarii acestui serviciu devine nerentabila pentru clienti. In oferta, avem acum domenii anuale si consideram ca aceasta strategie este exclusiv in interesul cumparatorilor. Detalii cu privire la aceasta initiativa poti gasi la adresa http://www.mcsi.ro/Transparenta-decizionala/Proiecte-2013.Nu ezita sa ne contactezi daca mai ai si alte nelamuriri cu privire la inregistrarea domeniilor .ro.

Reseller Gazduire Webinseamna oferirea unui pachet care ii da clientului posibilitatea sa isi construiasca propriile sale pachete de gazduire si sa gazduiasca domeniile clientilor lui. Un pachet de reseller are o interfata de administrare, WHM (Web Host Manager), unde pot fi execute actiunile necesare pentru atingerea scopului de revanzare de pachete de gazduire.
http://www.despregazduire.ro/tutoriale/despre-reseller-gazduire

Puteti deveni reseller de gazduire prin comandarea unui pachet reseller de pe site-ul nostru, in functie de cate resurse aveti nevoie, orice pachet poate fi upgradat in timp daca resursele alocate devin insuficiente.
Denumit pe scurt WHM, interfata web de administrare reseller este instrumentul cu ajutorul caruia poti crea planuri de gazduire si conturi, poti administra si modifica aceste aspecte, poti vizualiza statistici si rapoarte, etc. WHM este pus la dispozitie de cPanel si este astfel creat incat sa poata fi usor de inteles, accesat si administrat.
WHMCS este o interfata web total integrabila in orice tip de site si compatibila cu majoritatea functiilor cPanel. Cu ajutorul lui administrarea unui business de hosting devine usoara si profesionista. WHMCS a cunoscut in ultimul an o dezvoltare formidabila in comparatie cu mai vechii lui concurenti Modern Bill, PHPCoin sau HostBill. Serviciul de suport si update-urile regulate fac ca el sa se mentina in top nu numai in Romania ci si in intreaga lume.
http://www.despregazduire.ro/tutoriale/tutorial-despre-reseller-2
Modulul de reseller domenii .ro oferit de compania Pagini Europene GRATUIT iti aduce o functionalitate completa in procesul de inregistrare si reinnoire a domeniilor .ro de tip anual.
Simplu si rapid, il poti comanda, activa si instala.

Pasul 1:
Comanda serviciul si vei primi detaliile de activare (Brand si parola). Daca nu ai primit parola navigheaza in contul client, sectiunea Servicii - Lista Servicii - Reseller Domenii .Ro - Detalii - Schimba Parola.

Pasul 2:
Descarca arhiva Rotld din cont de la Download, dezarhiveaza si urca in radacina whmcs a site-ului tau continutul folderului 'upload'.

Pasul 3:
Navigheaza in whmcs admin la Setup - Domain Registrars - Rotld si activeaza modulul apoi completeaza Brand si Parola si bifeaza Test Mode.

Pasul 4:
Navigheaza in whmcs admin la Setup - Domain Pricing si alege extensiile .ro, .com.ro , etc si selecteaza pentru ele ca registrar Rotld.

Pasul 5:
Efectueaza o comanda de test din whmcs-ul tau (de pe site, nu din admin) si apoi in admin mergi pe domeniul de test si actioneaza butonul Register. Daca iti da rezultat cu succes inseamna ca esti pregatit pentru trecerea pe productie. Daca iti da eroare citeste si remediaza eroarea comunicata.

Pasul 6:
Ai succes pe TestMode. Mergi la Setup - Domain Registrars - Rotld si debifeaza Test Mode. Acum vei putea inregistra domenii .ro anuale si le vei putea reinnoi.
ATENTIE: Nu seta la pretul unui domeniu .ro si atasat o perioada mai mare de 3 ani.

Pasul 7:
Ai o comanda de domeniu .ro platita dar domeniul nu s-a inregistrat. Cel mai probabil din cauza lipsei fodurilor din contul client de la noi. Pentru a se procesa automat o comanda de inregistrare domeniu este necesar sa ai fonduri in contul de la noi sau sa ai achizitionat un depozit de domenii .ro pozitiv. Pentru comanda curenta adauga fonduri la noi sau achizitioneaza un pachet de domenii apoi actioneaza din whmcs adminul tau butonul Register.

Pasul 8:
Atat tu cat si clientii tai, avand un domeniu activ vor putea administra nameserverele acestui domeniu si vor putea crea, edita sau sterge nameserverele private ale acestui domeniu.
Modulul de reseller domenii internationale pentru whmcs se instaleaza foarte usor. Incarca folderul 'upload' in radacina whmcs apoi navigheaza in whmcs admin la Setup - Domain Registrars pentru a-l configura.

Datele de configurare trebuie luate din platforma de domenii internationale a caror date de acces le-ai primit la activarea serviciului. De la Profile poti obtine Reseller ID iar parola este cea primita prin email. Nu uita sa mergi si la Settings - API si sa completezi acolo ipurile de la care whmcsul tau face requesturi.
VPS inseamna Virtual Private Server si reprezinta o impartire cat mai apropiata de realitate a resurselor totale ale unui server fizic. Un detinator de server are posibilitatea, la nivelul sistemului de operare de a crea alte servere denumite virtuale, dar cu un comportament apropiat de un server fizic. Aceste servere virtuale au posibilitatea de instalare a propriului lor sistem de operare si folosesc resurse clar definite.
http://www.despregazduire.ro/tutoriale/cum-sa-alegi-un-vps
Pachetul de VPS continespatiu hard-disk (hard-diskul virtual de care dispune VPSul); frecventa procesor (nivelul de acces la procesorul serverului gazda); CoreProcesor (nivelul de acces la nucleele procesorului serverului gazda – nr. de core-uri ales de client pt VPS lui ii ofera posibilitatea de a efectua concomitent mai multe procese pe VPS); RAM garantat (valoarea memoriei RAM garantata a VPS-ului); RAM BURST (pentru OPENVZ) – valoarea la care poate ajunge memoria RAM daca este disponibila pe server; viteza acces internet (viteza maxima de upload/download la care are acces VPS-ul); IP-uri dedicate (nr. IP-urilor de care se poate utiliza acel VPS).

Nodul este o unitate etalon cu o configuratie standard de vps (procesor, harddisk, memorie ram) cu ajutorul caruia iti poti crea si modifica oricand vps-ul tau dand un aspect de maxima flexibilitate. Cumperi doar cat si cand ai nevoie.

Un nod de VPS contineHarddisk inclus – 10 GB; Memorie RAM – 256 MB; RAM Burst disponibil – 512 MB (pentru OpenVZ); Conexiune la internet 3 Mb/sec.

Vps-ul include un sistem de operare Linux, de obicei CentOS, un IP dedicat; un Core procesor. Clientul are posibilitatea sa-si adauge mai multe resurse atunci cand comanda sau ulterior accesand contul client, sectiunea Servicii-Lista servicii-Administrare-Actiuni de administrare-Modificare pachet.

Sigur, oricand puteti solicita departamentului Suport schimbarea sistemului de operare al vpsului dvs.
Atentie: schimbarea sistemului de operare al vpsului va conduce la stergerea tuturor datelor din el si la reinstalarea acestuia. Asigurati-va inainte ca ati salvat tot ce aveti nevoie.

Webmail este interfata web inclusa in general in orice serviciu de gazduire web prin intermediul careia se pot trimite si primi emailuri.

Un cont POP3 este o casuta postala unde sunt tinute email-urile pe server-ul nostru pana cand le vizualizati cu un program client pentru email. Un asemenea program este Outlook Express, Thunderbird, etc.
Serverul SMTP (Simple mail Transfer Protocol) reprezinta un protocol TCP/IP prin intermediul caruia se primesc si trimit e-mail-uri.

Pentru limitarea actiunilor frauduloase sau pentru prevenirea spamului in general providerii de gazduire limiteaza numarul de emailuri trimise pe ora sau pe zi. Fiecare pachet de gazduire are inscris acest parametru in specificatiile tehnice.
Va sfatuim sa va informati cu privire la acest parametru inainte de a achizitiona si a plati un serviciu de gazduire web.

Webmailul poate fi accesat conform adresei furnizate la activarea pachetului de gazduire sau scriind in browser domeniu/webmail (deexemplu.ro/webmail).

In functie de facilitatile serviciului de gazduire web avem posibilitatea administrarii serviciului si casutelor de email. Majoritatea serviciilor de gazduire ofera aceasta functie in cPanel sectiunea Email Accounts.
Pentru mai multe detalii vizitati sectiunea Tutoriale - cPanel.

Da, puteti modifica in perioada activa a serviciului perioada de facturare printr-o solicitare la departamentul vanzari.
Cu 10 zile inainte de expirarea serviciului de care beneficiati, vi se emite proforma, prin care sunteti anuntat ca serviciul urmeaza sa expire, iar dvs. alegeti daca doriti sa-l reinnoiti sau nu.

Sigur, atat timp cat factura este proforma la deschiderea acesteia ai posibilitatea modificarii datelor beneficiarului. Este necesar ca noul beneficiar sa fie adaugat la sectiunea Financiar - Conturi de Facturare in contul client.

Toate aceste informatii le aveti in contul client, la sectiunea Financiar-Facturi si Financiar-Tranzactii in credit.
Puteti plati prin Numerar, Transfer bancar, Card online, Paypal, SMS, Romtelecom, Moneybookers. Modalitatile de plata disponibile le puteti vizualiza aici http://www.despregazduire.ro/modalitati-de-plata
Serverele noastre sunt colocate in Romania, Bucuresti, Electromagnetica, CHML Web Services.
Conform Art. 3, lit. l din Termeni si Conditii, clientii care nu au minim varsta de 16 ani la data creari contului vor putea activa doar cu un cont pe numele unuia din parinti sau tutore legal. Conturile celor sub 16 ani vor fi imediat inchise si serviciile suspendate pana la clarificarea situatiei juridice a contului. Intelegem prin aceasta prevedere transferul raspunderii juridice cu privire la actiunile minorilor catre reprezentantii lor legali.
Trebuie sa mergeti in sectiunea serviciului pe care doriti sa-l comandati si sa urmati pasii respectivi. Dupa ce finalizati comanda, vi se emite automat o factura proforma, iar dupa achitarea acesteia, serviciul se va activa instant, iar dvs. veti primi emailul de activare cu detaliile aferente.
Conform Art. 10 din Termeni si Conditii, gazduire.com.ro nu permite Spam-ul.

Art. 10 – Reguli ANTISPAM

a. Gazduire.Com.Ro nu permite trimiterea a mai mult de 500 de emailuri pe zi tocmai pentru a preveni actiuni eventuale de SPAM. Ne rezervam dreptul sa suspendam sau chiar sa inchidem conturile care apeleaza la aceasta metoda de promovare.

b. Daca aveti nevoie de asistenta in promovarea site-ului dvs va rugam sa ne contactati. NU apelati la SPAM. Amenda in Romania este minim 5 000 Ron.

c. Scripturile care trimit newsletter sau informari catre utilizatori trebuie sa fie conforme cu cerintele antispam in vigoare, respectiv sa trimita grupuri mici de emailuri in unitati de timp rezonabile. NU folositi scripturi neverificate pentru email. Va pot aduce numai neplaceri.


In pagina de login de pe site, trebuie doar sa accesati butonul de recuperare parola si veti primi pe email un link pentru resetarea parolei.
Desigur,puteti sa va adaugati fonduri in contul client, pe care sa le folositi ulterior pentru plata facturilor sau achizitionarea altor produse sau servicii.
Serviciul de Plati prin SMS iti ofera posibilitatea oferirii clientilor tai a posibilitatii efectuarii platilor catre site-ul tau prin intermediul sms-urilor cu valoare adaugata.

In acest tutorial vom prezenta modul de instalare al acestui serviciu:

Pasul 1:
Dezarhiveaza fisierul atasat in sectiunea Download din contul client.

Pasul 2:
Incarca continutul folderului 'upload' in radacina whmcs prin ftp.

Pasul 3:
Acceseaza whmcs admin la Setup - Payment Gateways si activeaza Plati prin SMS apoi completeaza campurile necesare. (userkey oferit de noi, admin user (username-ul unui admin whmcs), moneda ta, suma oferita pentru fiecare valoare sms). Pentru intelegerea si stabilirea exacta a sumelor consulta sectiunea Info din contul client de la noi sectiunea Servicii - Lista Servicii - Plati prin SMS - Detalii.

Pasul 4:
Dupa instalarea modulului de plata insereaza in meniul clientilor tai de whmcs link-uri catre paginile smspay.php si valsms.php care iti vor aduce posibilitatea incarcarii de catre clienti a creditului prin sms.

Pasul 5:
Serviciul are un mod simplist de functionare. Din factura sau din smspay.php clientul alege si parcurge scenariul de plata iar cand finalizeaza va primi un cod de validare pe care introducandu-l va primi creditul aferent iar in contul tau de la noi va aparea tranzactia si creditul sms.

Serviciul de Licitatii Domenii/Website-uri oferit de noi aduce clientilor nostri oportunitatea vanzarii/cumpararii unui domeniu in conditii sigure de transfer si de plata. Noi garantam toate operatiunile.

Serviciul a fost conceput extrem de simplu pentru a veni in intampinarea tuturor clientilor si pentru a fi usor si rapid inteles si utilizat. Acest serviciu permite detinatorului unui drept de folosinta a unui domeniu sa cedeze (sa vanda) acest drept altui client care ar fi interesat de acesta.

O alta latura importanta a serviciului este constituita si de actiunea de valorificare de catre firma noastra a domeniilor expirate sau rezervate neplatite in termenul facturii de actualul detinator. Consideram util sa oferim oportunitatea achizitionarii imediate a unor astfel de domenii de catre alti clienti interesati.

Expunerea ofertei este destul de vasta, aceste domenii vor fi afisate si in campul de cautare pentru inregistrarea unor domenii noi. Astfel, un client interesat de un domeniu va putea vizualiza atat domeniile disponibile pentru inregistrare potrivite cautarii sale, cat si domeniile similare sau exacte prezente in lista de licitatie a site-ului nostru.

Am preluat ideea de licitatie existenta pe piata insa nu am inclus un termen de start sau de incheiere a licitatiei. Lasam libertatea vanzatorului de a decide ce oferta accepta si cand.

Serviciul se vrea un foarte util instrument de tranzactionare si de circulatie a domeniilor/website-urilor intre clientii nostri. Suntem la ora actuala cel mai mare provider de domenii web din Romania si avem in administrare peste 500 000 de domenii active de aceea consideram utila o astfel de activitate in care ne putem implica in mod direct si garantam atat transferul domeniilor cat si primirea banilor.

Spre deosebire de alte site-uri din Romania care au o astfel de activitate, noi ne implicam, garantam si oferim intreg suportul tehnic pentru administrarea si transferul domeniilor la preturi excelente.

Este foarte simplu sa cumperi un domeniu aflat in lista de licitatie. Ai la dispozitie toate instrumentele necesare in platforma de licitatii si esti anuntat in orice moment asupra tuturor aspectelor de interes.

Adaugare Oferta:
Ai gasit domeniul dorit, mergi pe el si vei vedea Pretul Minim si Pretul de Vanzare. Pretul minim reprezinta ultima oferta pentru acest domeniu. Tu trebuie sa oferi cu minim 0.01 euro mai mult pentru a putea fi valida oferta ta.

ATENTIE: Te rugam sa tratezi cu maxima seriozitate acest aspect si sa nu depui oferte pe care nu esti dispus ulterior sa le onorezi intrucat vom proceda la penalizarea ta (vezi tutorialul "Cat costa licitatia") si la blocarea ta ulterioara in aceasta platforma.

Adjudecarea Domeniului:
Acest status poate fi obtinut daca oferi direct Pretul de Vanzare al domeniului sau daca, la un moment dat, vanzatorul va decide sa accepte oferta ta de pret cea ma recenta. In acest moment in contul tau se va emite o factura de achizitie a domeniului pe care o poti plati in 3 zile.
Factura va contine pretul de adjudecare a domeniului/website-ului plus comisionul platformei de licitatii (Vezi tutorialul "Cat costa licitatia"). La suma totala se va adauga TVA de 24 %.

Intarzierea de Plata:
Vei primi trei notificari de plata succesive de la vanzator (in minim 3 zile, nu poate fi generata in aceeasi zi mai mult de o notificare). La a treia notificare de plata (in acea zi) poti introduce in pagina de administrare a domeniului un numar de pana la 9 zile de intarziere a platii.
Cererea ta de intarziere de plata va fi transmisa vanzatorului. El poate sau nu sa o accepte.

Suspendare Oferta:
Oferta ta poate fi suspendata temporar daca domeniul/website-ul a fost adjudecat de alt client. Daca acesta nu plateste in termenul dat de Vanzator oferta lui va fi anulata iar oferta ta va fi reactivata. Pe toata aceasta perioada contractul de ofertare (vezi mai jos) ramane activ.

Stergere Oferta:
Daca domeniul a fost achitat de alt client sau daca domeniul a fost retras temporar de Vanzator oferta ta va fi stearsa iar tu vei fi liber de obligatiile contractuale pentru acest domeniu.

Reactivare Domeniu:
Daca domeniul a fost retras temporar din licitatie de catre Vanzator in momentul reactivarii vei fi notificat cu privire la revenirea domeniului in licitatie si vei putea depune noi oferte. Ofertele tale anterioare au fost sterse si numai daca depui o noua oferta vei deveni din nou parte contractuala.

Anularea Ofertei:
In ziua imediat urmatoare celei de-a treia notificari de plata vanzatorul are posibilitatea sa-ti anuleze oferta si sa te reclame administratorului pentru neonorarea ofertei tale. Sistemul iti va retrage suma de neonorare a ofertei (vezi tutorialul Cat costa licitatia) si iti va bloca in viitor accesul la platforma de licitatii.

Cum Platesc?
Poti plati in Numerar, prin Transfer Bancar, Card Online sau PaySafecard. Pe factura proforma emisa si transmisa pe email la tine vei gasi detaliile necesare si bancile partenere.

Plata Efectuata:
Imediat ce plata ta a fost inregistrata in contul tau se va deschide un tichet care va informa administratorul pentru a demara demersurile de transfer drept de folosinta domeniu catre tine. La finalizarea transferului vei fi anuntat.

Garantia Tranzactionarii:
Noi suntem cel mai mare provider de domenii din Romania, avem in administrare peste 500 000 de domenii active. Fiecare domeniu inscris in licitatie este in administrarea noastra. Nu permitem inscrierea unui domeniu aflat la alt registrator decat noi. Astfel putem garanta cu certitudine transferul imediat si sigur al dreptului de folosinta al unui domeniu catre tine ca si Cumparator.

Exceptii de Transfer:
Singura exceptie de transfer o reprezinta domeniile .ro pe viata care in momentul de fata pot fi in administrarea noastra insa depinde si de vanzator sa cedeze dreptul de folosinta transmitandu-l catre ICI Rotld. Daca intervine un astfel de refuz vei primi inapoi neintarziat banii iar vanzatorul va fi actionat in instanta pentru nerespectarea termenilor contractuali ai licitatiei.
In cazul domeniilor .ro pe viata la costul licitatiei se va adauga si costul de transfer drept de folosinta la Rotld. Doar in cazul acestui tip de domenii existe un astfel de cost. Domeniile .ro anuale si cele internationale nu vor fi purtatoare de costuri de transfer.

Notificari:
Ne angajam sa notificam atat Vanzatorul cat si toti participantii la licitatie despre toate modificarile si ofertele depuse pentru un domeniu aflat in licitatie. Notificarile vor fi trimise prin email si SMS (daca in cont este inscris un numar valid de telefon mobil).

Termeni Contractuali:
Contractul de transfer drept de folosinta al unui domeniu pentru care s-a depus oferta se incheie intre ofertant denumit in continuare generic Cumparator si vanzatorul acestui drept, respectiv compania Pagini Europene.
Din momentul depunerii primei oferte Cumparatorul accepta si isi asuma prevederile si consecintele acestui contract.
Contractul va capata efecte juridice doar in momentul in care domeniu/website-ul aflat in licitatie este platit de Cumparator. Daca Plata se face de alt client, cumparatorul de fata nu mai are nici o obligatie.
Neonorarea pretului de adjudecare si comisionului aferent de catre Cumparator va duce la retragerea fara punere in intarziere a sumei de neonorare oferta din contul client al Cumparatorului si de restrictionarea pe viitor a accesului acestuia in platforma de licitatii. Pagini Europene isi rezerva dreptul de a actiona in instanta Cumparatorul care nu onoreaza oferta adjudecata pentru domeniul respectiv.

Pentru a-ti inscrie domeniul tau la licitatie trebuie sa accesezi contul client sectiunea Licitatii - Adauga Domeniu. Poti parcurge aceasta actiune in doar 10 secunde.

In pagina de adaugare a domeniului se va afisa o lista cu toate domeniile active existente in contul tau client. Daca nu ai domeniul in administrarea noastra citeste tutorialul "Cum aduc domeniul aici".

Odata afisata lista de domenii active la noi (excluzandu-le pe cele deja inscrise in licitatie) poti alege domeniul dorit si apoi completeaza campurile necesare:

Categoria:
Este util sa incluzi domeniul/website-ul tau intr-o categorie de interes. Daca nu ai o categorie potrivita il poti include in categoria "Diverse".

Pret Minim:
Pretul minim este cel de la care porneste licitatia. Acesta nu poate fi mai mic de 10 euro. Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica ambele cazuri platitor de TVA completeaza pretul fara TVA intrucat la vanzare ne vei factura pretul adjudecat + TVA.

Pretul de Vanzare:
Pretul de Vanzare, asa cum ii spune si numele, este pretul pentru care domeniul/website-ul va fi vandut imediat celui care il ofera. Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica ambele cazuri platitor de TVA completeaza pretul fara TVA intrucat la vanzare ne vei factura pretul adjudecat + TVA.

Pentru a vizualiza costurile tale viziteaza tutorialul "Cat costa licitatia". In acel tutorial vei afla si suma minima pe care trebuie sa o ai in cont pentru a putea inscrie domeniul tau in licitatie.

Suma minima:
Aceasta suma trebuie sa existe in contul tau ca si credit pentru a ne asigura de seriozitatea ofertei tale. Ea nu se va retrage decat daca tu retragi temporar sau stergi defnitiv domeniul din licitatie inainte ca acesta sa fie adjudecat.

Odata adaugat domeniul/website-ul in licitatie acesta va fi afisat in paginile de prezentare a serviciului precum si in pagina de cautare a domeniilor noi pentru inregistrare atunci cand cautarea unui client se potriveste cu domeniul tau.

Atunci cand se depun oferte vei primi email si sms daca ai inscris in cont un telefon mobil. In pagina de administrare a domeniului vei vedea numarul de ofertanti si valoarea cea mai recenta oferita de fiecare din ei. Deasemenea, sistemul iti va afisa oferta cea mai buna, tu avand posibilitatea in orice moment sa o accepti daca iti este pe plac pretul oferit.

Acceptarea Ofertei:
Aceasta actiune poate fi generata de tine din pagina de administrare a domeniului din licitatie prin apasarea butonului "Accepta Oferta" sau poate fi generata de sistem daca unul dintre ofertanti decide sa ofere pretul de vanzare inscris de tine. In acel moment domeniul este Adjudecat si va fi scos din lista de licitatie astfel incat alti clienti nu vor mai putea licita pentru el.

Domeniul Adjudecat:
In acest moment este emisa o factura de achizitie catre cumparator si tu decizi care este timpul de asteptare a platii de catre acesta.

Notificari de plata:
Din momentul adjudecarii domeniului ai posibilitatea sa trimiti din platforma trei notificari de plata catre cumparator (fiecare notificare intr-o zi, deci minim 3 zile poti lasa cumparatorul sa efectueze plata).

Intarziere de Plata:
Incepand din ziua in care a fost trimisa a treia notificare de plata cumparatorul are posibilitatea sa iti ceara o amanare de pana la 9 zile a platii. Vei primi un email si vei vedea in pagina de administrare a domeniului acest detaliu. Tu ca si vanzator il poti accepta sau nu. In ziua urmatoare vei putea anula oferta ca fiind neonorata.

Anularea Ofertei:
Daca dupa a treia notificare plata nu este efectuata poti decide anularea ofertei. (daca nu accepti cererea de intarziere a platii din partea cumparatorului sau daca acesta nu a facut o cerere in acest sens).
Aceasta actiune va anula factura cumparatorului si ii va inchide accesul in platforma de licitatii in viitor drept sanctiune a neseriozitatii acestuia. Domeniul va redeveni activ iar ceilalti ofertanti (daca au existat) vor fi anuntati atat prin email cat si prin sms de faptul ca domeniul a redevenit disponibil pentru achizitie.

Plata Efectuata:
In momentul schimbarii statusului domeniului ca platit in contul tau se va genera un tichet care va anunta administratorul de tranzactie iar acesta se va ocupa de efectuarea transferului domeniului catre cumparator. Acest status reprezinta, dupa cum ii spune si numele, efectuarea cu succes a platii de catre cumparator.

Primirea banilor:
Imediat ce transferul a fost finalizat iar domeniul este in administrarea cumparatorului, in contul tau se va adauga un credit aferent pretului adjudecat al domeniului + TVA.

Daca tu ca vanzator esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica vei primi banii precum urmeaza:
 - PFA sau PJ platitor de TVA: emiti catre noi o factura de vanzare drept de folosinta domeniu cu suma adjudecata + TVA si vei primi imediat totalul facturii.
 - PFA sau PJ neplatitoare de TVA: Emiti catre noi o factura cu valoarea adjudecarii domeniului si vei primi imediat aceasta suma.
Factura se va emite in lei la cursul BNR din ziua emiterii in ambele cazuri.

Daca esti peroana fizica suma aferenta adjudecarii domeniului + TVA va fi incarcata in creditul contului tau client si o vei putea folosi la alte achizitii.
In momentul de fata este din punct de vedere fiscal o lipsa de reglementare si de incadrare a acestui aspect cu privire la plata catre persoane fizice. Am depus deja la Ministerul Finantelor o cerere de incadrare si asteptam un acord cu aceasta institutie astfel incat, pe viitor, sa putem face plata fizica si catre persoanele fizice.
Solutii ar fi insa acestea sunt la limita legii iar compania noastra isi doreste o totala transparenta si o certitudine in privinta unor astfel de actiuni si servicii.

Notificari:
Ne angajam sa notificam atat Vanzatorul cat si toti participantii la licitatie despre toate modificarile si ofertele depuse pentru un domeniu aflat in licitatie. Notificarile vor fi trimise prin email si SMS (daca in cont este inscris un numar valid de telefon mobil).

Termeni Contractuali:
Contractul de transfer al dreptului de folosinta al domeniului inscris in licitatie se incheie intre Vanzator si compania Pagini Europene. Acesta se parfecteaza in momentul in care domeniul oferit spre licitare se achita de catre cumparator.
Adaugarea unui domeniu de catre Vanzator in lista de licitatie reprezinta acordul prealabil al Vanzatorului de a transfera dreptul sau de folosinta asupra domeniului/website-ului catre Pagini Europene in cazul adjudecarii si achitarii acestuia de catre cumparator.
Daca Vanzatorul nu este detinatorul dreptului de folosinta a domeniului si, in mod fraudulos, adauga acest domeniu in lista de licitatie sau daca vanzatorul nu va ceda dreptul de folosinta in momentul achitarii domeniului ne rezervam dreptul de a actiona in instanta Vanzatorul si de a-i retrage suma de neonorare din contul client fara punere in intarziere. Vezi tutorialul "Cat costa licitatia".

In cadrul acestui articol vom prezenta in amanunt costurile si penalitatile aferente participantilor la Licitatii Domenii/Website-uri.

VANZATOR:
Adaugare domeniu - GRATUIT
Nu se percepe nici un cost atunci cand adaugi un domeniu in lista de licitatie. Pretul inscris atat la minim cat si la vanzare nu trebuie sa includa TVA.
Daca nu ai in cont suma de 1 euro; nu vei putea adauga un domeniu in lista de licitatii. Prin aceasta dorim sa ne asiguram de seriozitatea actiunilor tale.

Stergere Domeniu - 1 euro;
Daca doresti sa stergi domeniul din licitatie vei fi penalizat cu 1 euro;. Suma va fi retrasa din contul client. Daca nu ai aceasta suma in cont nu vei putea sterge domeniul.


Retragere Domeniu - 1 euro;
Daca doresti sa retragi domeniul din licitatie vei fi penalizat cu 1 euro. Suma va fi retrasa din contul client. Daca nu ai aceasta suma in cont nu vei putea retrage domeniul.

Reactivare Domeniu - GRATUIT
Poti oricand reactiva domeniul, nu se percepe nici un fel de penalitate sau comision.

Refuzul de Transfer: 10 euro;
Refuzul transferului domeniului catre cumparatorul care a achitat suma adjudecata se penalizeaza cu 10 euro; suma care va fi retrasa din contul client. In plus, contul client si toate serviciile active iti vor fi suspendate si ne rezervam dreptul de a te actiona in instanta pentru daune interese.

Primirea Banilor:
Daca domeniul inscris in licitatie va fi adjudecat si apoi achitat iar domeniul va ajunge in folosinta cumparatorului vei primi neintarziat suma adjudecata astfel:
 - Daca esti persoana fizica, suma adjudecata + TVA va fi incarcata in creditul contului tau client si o vei putea folosi ulterior la alte achizitii. Suntem in curs de avizare a unei solutii fiscale prin care pe viitor sa putem oferi persoanelor fizice efectiv fizic banii din vanzarea domeniului.
 - Daca esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica (ambele neplatitoare de TVA) va trebui sa emiti o factura de cedare drepturi de folosinta asupra domeniului cu suma adjudecata in lei la cursul BNR din ziua emiterii facturii. Vei primi in contul bancar neintarziat suma facturata.
 - Daca esti persoana fizica autorizata sau persoana juridica (ambele platitoare de TVA) va trebui sa emiti catre noi o factura de cedare drepturi de folosinta asupra domeniului cu suma adjudecata + TVA in lei la cursul BNR din ziua emiterii. Vei primi in contul bancar neintarziat banii facturati.
Nu afectam de nici un comision suma adjudecata si platita. Comisionul cade in sarcina cumparatorului.


CUMPARATOR:
Adaugare Oferta - GRATUIT
Adaugarea unei oferte nu se taxeaza. Insa avem mai jos penalitati si sanctiuni in cazul in care aceasta actiune se dovedeste lipsita de finalitate si seriozitate. Te rugam sa depui oferte numai atunci cand ai un interes in achizitie si esti dispus sa achiti suma ofertata plus comisionul platformei.

Neonorarea Ofertei - 10 euro;
Neachitarea facturii emise in termenul prezentat atrage penalizarea ta cu 10 euro; suma care va fi retrasa din contul client. In  plus, va fi restrictionat accesul tau pe viitor la licitatii si ne rezervam dreptul de a te actiona in instanta pentru daune interese.

Pretul Platit:
Pretul final platit de cumparator va fi compus din suma adjudecata la care se va adauga comisionul platformei noastre de 10 % dar nu mai putin de 5 euro. La totalul obtinut se va aplica TVA si va rezulta suma finala. (Domeniu si comision) + TVA.
La depunerea ofertei este necesar sa ai in vedere aceste costuri aditionale (comisionul si TVA).


Prezentarea si programarea acestor costuri si penalitati sunt menite a descuraja comportamentul iresponsabil sau reaua vointa a participantilor la licitatii. Daca participantii au intentii pozitive si inteleg pe deplin costurile, serviciul este simplu, usor, rapid, fara riscuri ascunse si isi atinge scopul de tranzactionare pe piata de domenii/website-uri.

Pentru o mult mai simpla administrare a domeniilor tale si pentru a avea inclusiv posibilitatea inscrierii acestora in licitatii iti oferim GRATUIT posibilitatea aducerii in administrarea companiei Pagini Europene.

Domenii .Ro pe viata:
Daca ai un domeniu .ro pe viata este foarte simplu sa il aduci in administrare la noi. Nu te costa nimic. Mergi la www.rotld.ro la sectiunea Domenii - Administrare - Online, logheaza-te in contul domeniului tau de acolo si genereaza cheia de transfer registrar. Apoi contacteaza-ne pe noi, trimite-ne cheia si numele de domeniu si noi imediat iti vom aloca in contul tau client acest domeniu.

Domenii .Ro anuale:
Daca ai un domeniu .ro anual la alt registrator decat Pagini Europene trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:
 - Transfer domeniu pe viata: Rotld nu permite schimbarea registrarului unui domeniu .ro anual. Trebuie sa ceri actualului registrator sa trimita la rotld acordul sau de cedare a drepturilor de folosinta asupra domeniului (este obligat contractual de rotld sa faca acest lucru). Apoi adreseaza-te Rotld pentru indrumarea cu privire la transferul domeniului tau pe viata. Aceasta actiune costa la Rotld insa domeniul va fi al tau.
 - Transfer registrar: Imediat ce domeniul tau este pe viata parcurge pasii de la paragraful anterior.

Domenii Internationale:
Pentru transferul unui domeniu international la noi acceseaza pe site-ul nostru sau in contul client sectiunea Domenii - Transfer Domenii. Este necesar sa ai codul EPP de transfer. Ai preturi excelente la transferul domeniilor internationale la noi  si primesti un an perioada de valabilitate in plus pentru domeniul tau international transferat la noi.

Nu avem limite sau conditionari:
Pentru toate domeniile, atat .ro cat si internationale, nu avem alte conditii de administrare sau limite ale dreptului exclusiv de folosinta de catre client. Nu trebuie sa ai active alte servicii si nu iti vom impune taxe pentru administrare.

Avantajele administrarii domeniului de la noi:
Pentru toate domeniile administrate la noi ai acces rapid la functiile de modificare nameservere si creare, editare sau stergere nsuri private.
Pentru domeniile internationale administrate la noi ai in plus si DNS Management sau Protectia Identitatii (daca domeniul suporta aceasta din urma functie).
Pentru toate domeniile de tip anual (.ro sau internationale) noi te anuntam in timp util cu privire la expirarea lor iar pentru reinnoire avem preturi exclusive in Romania.

Suntem cel mai mare provider de domenii din Romania si avem in administrare peste 500 000 de domenii active. In plus, sistemul gandit de noi aduce 99.99 % garantii cu privire la actiunile intreprinse.

Garantii Vanzator:
Primirea banilor pentru vanzarea dreptului de folosinta asupra domeniului inscris si platit in licitatie este garantata de noi intrucat vom proceda la transferul domeniului tau catre cumparator numai atunci cand vom primi efectiv banii de la acesta.
Garantam vanzatorului pe tot parcursul licitatiei confidentialitatea datelor sale de contact cu exceptia cazului in care acesta le are publicate la whois-ul domeniului sau.
Sistemul a fost astfel gandit incat sa previna pe cat posibil adaugarea ofertelor fara temei (in joaca) si neonorarea adjudecarilor de domenii. Sanctionam financiar si restrictionam accesul ulterior al acelui ofertant care nu onoreaza oferta. In plus, ne vom adresa si in instanta impotriva acestuia pentru neonorarea ofertei depuse si intarzierea sau incurcarea altor participanti la licitatie sau a vanzatorului de buna credinta.

Garantii Cumparator:
Garantam ofertantului si, ulterior, eventualului cumparator, ca domeniul aflat in lista de licitatie este in administrarea noastra si avem acces direct la procesul de transfer al acestuia catre cumparator in cazul achitarii ofertei de adjudecare.
Exceptia de garantare o constituie domeniile .ro pe viata pentru transferul carora se fac demersuri la rotld de catre vanzator si de cumparator si aici poate interveni reaua credinta a vanzatorului.

Penalizam vanzatorul care retrage domeniul din licitatie sau il sterge iar impotriva acelui vanzator care este de rea credinta si nu face toate demersurile necesare transferului (in cazul .ro pe viata) ne vom adresa si in instanta pentru daune interese.
In oricare caz de nerealizare a transferului efectiv garantam cumparatorului restituirea imediata a intregii sume platite pentru achizitia dreptului de folosinta asupra unui domeniu netransferat din vina Vanzatorului.
Pentru domeniile .ro anuale si pentru domeniile internationale garantam aproape total transferul intrucat avem instrumentele necesare chiar daca intervine reaua credinta a vanzatorului.

Penalizarile din tutorialul "Cat costa licitatia" sunt menite sa descurajeze un comportament iresponsabil sau reaua credinta atat a vanzatorului cat si a ofertantilor si a cumparatorului.

Sistemul de Licitatii Domenii garanteaza confidentialitatea totala cu privire la identitatea participantilor in licitatii.

Atat Vanzatorul cat si ofertantii si, ulterior Cumparatorul vor beneficia de protectia datelor lor personale. Doar compania Pagini Europene va cunoaste aceste date si va proceda la garantarea confidentialitatii acestora. Suntem autorizati sa prelucram datele personale ale clientilor nostri conform sectiunii Protectia Datelor din site.

Exceptii de la Confidentialitate:
Daca vanzatorul are datele de detinator ale domeniului introdus in lista de licitatii publice la domain holder atunci aceste date vor fi publice pe internet.
Daca obiectul transferului il reprezinta un domeniu .ro pe viata atat cumparatorul cat si vanzatorul vor cunoaste reciproc datele celuilalt intrucat asa cere Rotld in cazul transferului de detinator al unui domeniu .ro pe viata.
Daca cumparatorul va intelege sa-si afiseze datele personale la domeniul achizitionat vanzatorul va putea vizualiza ulterior aceste date.

Vom prezenta in continuare Termenii si Conditiile de desfasurare a serviciului de Licitatii Domenii/Website-uri.

Definitii:
 - Domeniu - (Domeniu/Website) Definim generic acel serviciu care presupune dreptul de folosinta asupra unui domeniu web si asupra site-ului aferent acestuia. Potrivit Rotld, dreptul de folosinta al unui domeniu .ro nu poate fi subiect de tranzactionare pecuniara. Astfel, in cazul acestor domenii tranzactia se refera exclusiv la site-ul web aferent domeniului chiar daca denumirea generica include si domeniu. Componenta de domeniu se va transfera gratuit.
 - Vanzator: acea persoana fizica sau juridica detinator al dreptului de folosinta al unui domeniu/website care accepta termenii de fata si ofera spre licitare si vanzare acel domeniu.
 - Ofertant: acea persoana fizica sau juridica care depune oferte in nume propriu pentru un domeniu/website inscris in licitatie.
 - Cumparator: acea persoana fizica sau juridica care adjudeca un domeniu si achita contravaloarea acestuia.
 - Reaua Vointa: Definim reaua vointa ca fiind acea actiune sau grup de actiuni care duc la impiedicarea desfasurarii in conditii normale a procesului de licitatie. Includem aici si neseriozitatea, modificarea ulterioara a vointei exprimate anterior in afara procedurilor platformei, refuzul de predare drept de folosinta de catre cumparator, publicarea datelor personale in descriere domeniu de catre vanzator, etc.

Termeni Contractuali Vanzator:
Contractul de transfer al dreptului de folosinta al domeniului inscris in licitatie se incheie intre Vanzator si compania Pagini Europene. Acesta se parfecteaza in momentul in care domeniul oferit spre licitare se achita de catre cumparator.
Adaugarea unui domeniu de catre Vanzator in lista de licitatie reprezinta acordul prealabil al Vanzatorului de a transfera dreptul sau de folosinta asupra domeniului/website-ului catre Pagini Europene in cazul adjudecarii si achitarii acestuia de catre cumparator.
Daca Vanzatorul nu este detinatorul dreptului de folosinta a domeniului si, in mod fraudulos, adauga acest domeniu in lista de licitatie sau daca vanzatorul nu va ceda dreptul de folosinta in momentul achitarii domeniului ne rezervam dreptul de a actiona in instanta Vanzatorul si de a-i retrage suma de neonorare din contul client fara punere in intarziere. Vezi tutorialul "Cat costa licitatia".


Termeni Contractuali Ofertant/Cumparator:
Contractul de transfer drept de folosinta al unui domeniu pentru care s-a depus oferta se incheie intre ofertant denumit in continuare generic Cumparator si vanzatorul acestui drept, respectiv compania Pagini Europene.
Din momentul depunerii primei oferte Cumparatorul accepta si isi asuma prevederile si consecintele acestui contract.
Contractul va capata efecte juridice doar in momentul in care domeniu/website-ul aflat in licitatie este platit de Cumparator. Daca Plata se face de alt client, cumparatorul de fata nu mai are nici o obligatie.
Neonorarea pretului de adjudecare si comisionului aferent de catre Cumparator va duce la retragerea fara punere in intarziere a sumei de neonorare oferta din contul client al Cumparatorului si de restrictionarea pe viitor a accesului acestuia in platforma de licitatii. Pagini Europene isi rezerva dreptul de a actiona in instanta Cumparatorul care nu onoreaza oferta adjudecata pentru domeniul respectiv.


Litigii Contractuale:
In cazul prezentei faptei de Rea Vointa definita mai sus ne rezervam dreptul de a actiona in instanta civila persoana vinovata pentru a cere daune interese atat in numele nostru ca si companie administrator al platformei cat si in numele celorlalti participanti afectati in mod direct de reaua vointa a subiectului faptei.
Litigiile se vor judeca la Judecatoria Municipiului Brasov.

Serviciul de Parcare Domenii iti ofera posibilitatea de a-ti utiliza fara costuri de gazduire domeniile active care sunt sau nu inscrise si in licitatie.

Cum functioneaza?
Extrem de simplu, in contul client la sectiunea Licitatii - Parcare Domenii vei regasi lista domeniilor tale active in cont. Poti alege care domenii le vrei parcate la noi.
Trebuie sa completezi un nume de site, cateva cuvinte cheie si o descriere de maxim 500 caractere. Acestea vor fi utile pentru indexarea site-ului tau si pentru afisarea efectiva in browser.

Cat costa?
Nu te costa nimic. In plus, daca ai activ si contul de Afiliere in acea pagina a domeniului tau parcat vor fi afisate bannere de la noi cu link-ul tau de afiliere care iti pot aduce bani daca vizitatorii le urmeaza si comanda.

Daca domeniul tau este adaugat si in licitatie la noi in pagina domeniului parcat va fi afisat si acest mesaj cu pretul curent si link direct catre licitatie.

 

Adaugă o recenzie

Suport
Preț
Fiabilitate
Viteză
Facilități

0.99 - 49.99 €

4.99 - 49.99 €

1.99 - 63.99 €

Contact