Transferul unui domeniu .ro de la un alt registrar la HostX este o procedura simpla care necesita urmarea pasilor de mai jos:
1. Accesati www.rotld.ro
2. Accesati sectiunea Domenii .ro > Administrare domenii > Online
3. Completati numele domeniului .ro pe care doriti sa il transferati (fara prefixul www)
4. Introduceti parola de administrare a domeniului dvs. (daca nu o cunoasteti puteti sa va generati o noua parola folosind optiunea "Recuperare parola")
4. Completati codul din imaginea alaturata formularului de modificare
5. Apasati butonul "Continua"
7. Accesati zona Cheie de Autorizare >> Transfer la alt registrar"
8. Alegeti Click aici pentru a obține mailul cu Cheia de Autorizare necesară transferului de la registrarul ******* SRL la un nou registrar
9. Cheia de autorizare a transferului va fi trimisa catre adresa de email care apare la whois pentru domeniul dvs.
10. Transmiteti cheia de transfer catre Dep. Tehnic HostX pentru initierea transferului
11. HostX va fi finaliza procedura de transfer a domeniului .dvs .ro
Modificarea / crearea nameserverelor pentru un domeniu .ro se poate efectua numai de catre detinatorul dreptului de folosinta asupra domeniului .ro sau de catre persoanele de contact administrativ sau tehnic.
Accesati www.rotld.ro
Accesati sectiunea Domenii .ro > Administrare domenii > Online
Completati numele domeniului .ro pentru care doriti sa efectuati modificarea (fara prefixul www)
Introduceti parola de administrare a domeniului dvs. (daca nu o cunoasteti puteti sa va generati o noua parola folosind optiunea "Recuperare parola")
Completati codul din imaginea alaturata formularului de modificare
Apasati butonul "Continua"
Click pe meniul "Nameservers"
Click pe "Creeaza / Modifica / Sterge nameserver pe domeniul parinte"
Introduceti prefixul (ex. ns1) in campul "Nume Server" si IP-ul care v-a fost comunicat de catre Dep. Tehnic in campul "Adresa IP a Server-ului"
Salvati si verificati contul de email care este listat la whois pentru a prelua codul de autentificare a modificarii
Introduceti codul in formularul ROTLD
Repetati procedura pentru fiecare nameserver pe care doriti sa il creati
Dupa ce finalizati procedura pentru toate nameserverele asociati noile nameservere domeniului dvs. (in meniul Nameservers)
Modificarea nameserverelor pentru un domeniu .ro se poate efectua numai de catre detinatorul dreptului de folosinta asupra domeniului .ro sau de catre persoanele de contact administrativ sau tehnic.
1. Accesati www.rotld.ro
2. Accesati sectiunea Domenii .ro > Administrare domenii > Online
3. Completati numele domeniului .ro pentru care doriti sa efectuati modificarea (fara prefixul www)
4. Introduceti parola de administrare a domeniului dvs. (daca nu o cunoasteti puteti sa va generati o noua parola folosind optiunea "Recuperare parola")
4. Completati codul din imaginea alaturata formularului de modificare
5. Apasati butonul "Continua"
7. Click pe meniul "Nameservers"
8. Completati noile nameservere (fara IP-uri)
9. Apasati butonul "Actualizeaza"
10. Verificati contul de email care este listat la whois pentru a prelua codul de autentificare a modificarii
11. Introduceti codul in formularul ROTLD
Modificarea detinatorului unui domeniu .ro se se face printr-o procedura de transfer a dreptului de folosinta pentru respectivul domeniu.:
Accesati website-ul HostX.ro, autentificati-va in contul dumneavoastra si plasati o comanda de transfer
introduceti numele domeniului in formularul de comanda si generati o proforma; completati datele de facturare iar apoi dupa caz datele viitorului detinator - le puteti trece la mentiuni sau puteti deschide un tichet unde sa ne specificati datele noului detinator
costul transferului este 9 euro / anual + TVA
dupa confirmarea platii vom initia procedura de transfer a dreptului de folosinta
Accesati site-ul rotld.ro si accesati din meniul Domenii .ro / Transfer Drept de Folosinţă ; aici gasiti toate detaliile legate de transferul unui nume de domeniu.
Actualul detinator trebuie sa se autentifice in contul ROTLD si sa obtina cheia de autorizare a transferului drept de folosinta, aceasta cheie se transmite catre noi
Dupa ce aveti confirmarea noastra ca a fost inceput procesul, actualul detinator trebuie sa completeze urmatoarea cerere https://rotld.ro/transfer-right-of-use/trade-request-form/
Va vor fi solicitate anumite informatii privind actualul proprietar si cel spre care urmeaza sa cedati drepturile; urmati instructiunile
Accesati www.rotld.ro si autentificati-va in contul de administrare al domeniului dvs.
Accesati zona Cheie de Autorizare >> Transfer la alt registrar"
Alegeti Click aici pentru a obține mailul cu Cheia de Autorizare necesară transferului de la registrarul ******* SRL la un nou registrar
Cheia de autorizare a transferului va fi trimisa catre adresa de email care apare la whois pentru domeniul dvs.
Transmiteti cheia de transfer catre Dep. Tehnic HostX pentru initierea transferului
Intr-o asemanare fortata, DNS poate fi considerat o carte de telefoane, fiecare nume avand asociat un numar de telefon. Cand va mutati intr-o noua locatie, numarul de telefon va fi probabil modificat. Pentru a atribui numelui dvs. noul numar de telefon, trebuie sa apelati la furnizorul servicului telefonic, care va realiza modificarea.
DNS inseamna "Domain Name Server". DNS actioneaza ca o enorma carte de telefoane (baza de date), asociind fiecarui domeniu un IP. Atunci cand tastati in browser www.hostx.ro, providerul dvs. (ISP) va intreba serverul DNS cum poate contacta hostx.ro. Serverul DNS ii va returna IP-ul serverului care gazduieste domeniul hostx.ro (sau, in interpretarea de mai sus numarul de telefon al serverului).
Fiecare domeniu are propria zona DNS in care sunt continute informatii ce ajuta la functionarea corecta a domeniului dvs. in Internet.
O zona DNS poate contine urmatoarele tipuri de inregistrari:
NS - specifica care sunt nameserverele asociate domeniului dvs.
A - specifica adresele IP corespunzatoare domeniului si subdomeniilor sale
MX - specifica unde vor ajunge emailurile primite pe domeniul dvs.
CNAME - specifica un alias pentru domeniul dvs.
SPF - (Sender Policy Framework) o forma de validare a emailurilor sosite de pe un domeniu
Modificarea fisierului hosts din computerul dvs. va permite sa suprascrieti informatii DNS asociate unui domeniu, intr-un anumit computer. Aceasta operatiune permite testarea/vizualizarea unui site fara un link de acces temporar, inaintea modificarii nameserverelor. Modificarea va functiona doar in computerul in care este realizata.
Fisierul hosts va avea 2 inregistrari pe fiecare rand: prima este IP-ul serverului pe care ruleaza situl/aplicatia, cea de a 2-a numele domeniului pe care doriti sa il vizualizati.
1.2.3.4 www.domeniu.ro
1.2.3.4 domeniu.ro
In cazul in care nu cunoasteti IP-ul pe care ruleaza contul dvs., va rugam sa contactati Dep. Tehnic.
Dupa testarea aplicatiei si modificarea nameserverelor, puteti sterge inregistrarile pe care le-ati adaugat in fisierul hosts.
In cazul domeniilor .ro, modificarea se face la adresa http://www.rotld.ro/ , prin accesarea sectiunii Administrare domenii >> Online.
In cazul domeniilor .com, .net, .org, etc. modificarea se face din contul pus la dispozitia dvs. de catre organizatia prin intermediul careia ati inregistrat domeniul sau direct de catre aceasta.
In general, serviciile sunt activate in timpul programului normal de lucru (L-V 09-18), in maxim o ora de la confirmarea platii dvs. In afara programului normal de lucru activarea poate dura mai mult.
Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati Dep. Vanzari.
remedierea problemelor tehnice la nivel de servere - hardware si software
remedierea problemelor tehnice la nivelul retelei HostX sau a centrelor de date in care se afla serverele HostX
asistenta de baza in utilizarea panourilor de control - cPanel si WebSitePanel
furnizarea de informatii generale necesare pentru configurarea aplicatiilor instalate pe serverele HostX
furnizarea de informatii din fisierele jurnal (loguri) pentru depanarea aplicatiilor instalate in conturile clientilor HostX, dar fara a realiza depanarea propriu-zisa
efectuarea de modificari/reconfigurari pentru anumiti parametri de functionare ai serviciilor ca urmare a cererii clientilor HostX, in masura in care aceste modificari nu contravin politicilor interne ale HostX.
reconfigurarea aplicatiilor clientilor daca operatiunea este necesara ca urmare a unor modificari majore in configurarea serviciilor oferite de HostX (modificari IP-uri, upgrade-uri majore, etc.)
training privind utilizarea cPanel, WebSitePanel sau a altor panouri de control
training privind utilizarea aplicatiilor incluse puse la dispozitia clientilor sai de catre HostX (PHPMyAdmin, Softaculous, etc.)
depanarea aplicatiilor clientilor instalate in conturile clientilor HostX, prin acest lucru intelegand efectuarea de lucrari de programare sau reconfigurarea acestor aplicatii
instalarea si configurarea de aplicatii produse de terte parti
depanarea problemelor tehnice / de securitate din reteaua clientului - configurari de sofware - clienti de email, antivirusi, etc.
depanarea disfunctionalitatilor din aplicatiile clientilor datorate unor cauze ce nu isi au originea pe platforma de hosting
HostX ofera abonamente de gazduire atat pe platforme Linux cat si Windows (este vorba de sistemul de operare care ruleaza pe serverul HostX). Cele 2 tipuri de platforme difera prin unele tehnologii care sunt specifice celor 2 platforme.
Programare: Pe platformele Linux este disponibil suportul pentru PHP, Perl, Ruby on Rails, Java Tomcat. Pe platformele Windows este disponibil suportul pentru PHP, Perl, ASP si ASP .NET
Baze de date: Pe platformele Linux este disponibil suportul pentru MySQL si PostgreSQL. Pe platformele Windows este disponibil suportul pentru Access, MySQL si MSSQL.
Interfata de administrare: Pe platformele Linux este disponibil cPanel; Pe platformele Windows 2003 este disponibil HELM, iar pe platformele Windows 2008 este disponibil WebSitePanel
Va rugam sa retineti ca alegerea platformei de gazduire nu se face in functie de sistemul de operare pe care il aveti instalat in computerul dvs.; alegerea trebuie facuta strict in functie de nevoile aplicatiei care urmeaza a fi gazduita in contul dvs.
Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea abonamentului potrivit va rugam sa ne contactati.
Toate abonamentele shared hosting sunt oferite cu trafic nelimitat. Acest lucru inseamna ca atat timp cat aplicatia dvs. nu afecteaza negativ functionarea serverului puteti utiliza oricat de mult trafic de date doriti (avem clienti care utilizeaza lunar peste 2 TB).
HostX ofera gratuit asistenta clientilor sai cu conditia respectarii catorva conditii minimale:
Descrieti problema pe care o intampinati si specificati ce fel de ajutor doriti. Daca este o problema de natura tehnica, descrieti pasii parcursi pana la aparitia erorii si atasati mesajul de eroare care va este returnat. Nu forwardati emailuri intrucat nu sint acceptate in sistemul helpdesk.
Tineti cont ca asistenta este oferita in ordinea "primul venit, primul servit". Nu se admit abateri de la aceasta regula cu exceptia serviciilor cu contracte speciale.
Folositi un limbaj normal si decent; nu agresati verbal angajatii HostX deoarece acest lucru poate duce la refuzul de a va fi oferita asistenta de orice fel, pe termen nelimitat.
Tineti cont ca departamentele din cadrul HostX au orare de functionare diferite. De exemplu, Dep. Tehnic este disponibil non-stop in timp ce Dep. Vanzari are program de lucru cu clientii de luni pana vineri intre 09 si 18. Dep. Contabilitate are un program de lucru cu clientii de luni pana vineri, intre 09 si 17.
Tineti cont ca timpul de raspuns variaza in functie de departamentul caruia ii adresati cererea dvs., intervalul orar, respectiv de tipul problemei sesizate si cererile de asistenta deschise deja de alti clienti. Timpul de raspuns / rezolvare poate varia intre cateva minute si 1-2 zile.
Problemele care afecteaza multi clienti au prioritate.
Nu trimiteti mesaje multiple pentru aceeasi problema. Acest lucru nu va creste viteza de raspuns ci dimpotriva si mai mult, va provoca confuzie in randul angajatilor HostX care incearca sa ofere asistenta.
Trimiteti cererea de asistenta catre departamentul corect. In caz contrar, pot aparea intarzieri suplimentare in procesarea cererii dvs.
In cazul in care aveti un certificat SSL deja instalat si activ dar browserul afiseaza ca acesta are probleme la securizarea anumitor elemente, va recomandam sa verificati codul HTML al websitului si sa cautati:
link-urile care nu folosesc protocolul https://
imaginile din site, fisiere .css, .js, etc. care nu sint apelate folosind protocolul https://
Este important ca toate elementele website-ului dvs. (CSS, JavaScript, imagini) sa foloseasca protocolul https:// .
Sucuri este un lider mondial in securitatea online. Printre serviciile pe care le ofera sunt monitorizarea anti malware, WAF (web application firewall) si curatarea malware-ului din websituri compromise.
HostX este partener Sucuri si ofera servicii de securitate clientilor sai la preturi reduse.