Hrank.com este un tool online inovativ care se ocupă cu analiza furnizorilor de servicii shared hosting la nivel internațional. Asemenea nouă, Hrank.com încearcă să răspundă la întrebarea „care este cel mai bun web hosting?“ apelând la niște metrici proprii obținute prin cercetare, analiză și experiență.

În urma unui studiu asupra celor mai populare companii de web hosting și în care s-au folosit rezultatele HRank 2018, s-a constatat că popularitatea acestor companii nu este, precum era de așteptat, direct proporțională cu fiabilitatea servicilor pe care ele le oferă. Cu alte cuvinte, HRANK.com atrage atenția asupra faptului că anumite companii care nu oferă servicii de top, printr-o campanie de publicitate inteligentă, vor lua fața altor companii care oferă servicii de top dar care nu se promovează la fel de bine. Spre exemplu companii populare ca iPage, Bluehost, InMotionHosting sau GoDaddy nu intră în top 50 conform HRank.

Despre Hrank.com

Hrank.com este un serviciu oferit gratuit, actualizat la zi și care se vrea a fi obiectiv deoarece nu se afiliază cu nici un furnizor de servicii de hosting, nu promovează conținut sponsorizat ci încearcă să pună la dispoziție o evaluare imparțială asupra performanței servicilor de hosting investigate.

Hrank.com monitorizează peste 300 de provideri de web hosting, 40,000 de shared IP's și 12 mil de site-uri web. Focusul este asupra providerilor care au suport pentru limba engleză, majoritatea dintre ei avand servicii active pe piața Statelor Unite ale Americii chiar dacă nu sunt implicit companii americane.

Topul companiilor de găzduire web

Surprinzător, topul care este pus la dispoziție de HRANK.com clasează pe primele 3 poziții Yahoo.com, SiteGround.com si BlueDomino.com. În cazul în care sunteți interesat de un shared host și în același timp nu doriți o colaborare cu un provider românesc, puteți consulta topul companiilor de găzduire web la nivel internațional oferit de HRank.

cel mai bun hosting străin

După cum se poate vedea, în stabilirea HRANK-ul unui website se iau în considerare factori ca Uptime, timpul de răspuns, Shared Ip's sau numărul de site-uri găzduite. Aceștia nu sunt singurii factori care contribuie la acel clasament, se mai iau în considerare spre exemplu și calitatea oferită de echipa de suport, dacă se ofera suport 24/7 sau dacă se oferă suport prin chat. Se mai oferă un mic avantaj companiilor cu multe site-uri web găzduite deoarece în cazul acelora mentenanța este mai anevoioasă.

Din figura de mai sus înțelegem că abia 25% din servicile actuale pot fi considerate servicii de top, 47% sunt servicii medii în timp ce 28% sunt servicii considerate slabe. Acest clasament este menit să vină în sprijinul celor care caută un hosting potrivit pentru nevoile sale.

Alte concluzii ridicate de HRANK.com

În mare parte, cele mai populare companii din acest moment nu se clasează în topul HRANK.com ci sunt undeva la mijlocul clasamentului. Puține din ele se încadrează în topul sau în coada clasamentului.

Numarul de domenii găzduite shared a stagnat în ultimele 8 luni. Companiile care au pierdut cele mai multe domenii au fost : GoDaddy, HostGator, Yahoo, DreamHost și HostMonster în timp ce NameCheap, BlueHost, SiteGround, A2Hosting și FastComet ocupă locurile fruntașe în achiziția de domenii. FastComent spre exemplu, un serviciu pe care l-am testat personal are un HRank destul de mic însă conform HRANK.com a avut un buget mare pentru publicitate, prețuri scăzute și o bună poziționare în motoarele de căutare lucru ce a făcut-o să fie în topul clienților câștigați. Lucrurile par să aibă sens pentru că exact acestea sunt motivele pentru care am i-am ales, prețuri bune și recomandari de la terțe părți.

Referitor la timpul de răspuns al serverelor, în medie acesta este undeva între 400-1000ms dar există și provideri cu un timp de răspuns mult mai bun și anume 200ms.

Un alt lucru interesant este uptime-ul, doar 23 de provideri au uptime de 100%. Chiar dacă la prima vedere un uptime de 99.92% nu ar parea ceva de îngrijorat, în realitate aceasta înseamnă în timp câteva ore iar pentru anumite tipuri de business aceasta poate însemna o paguba foarte mare.

Monitorizarea companiilor de găzduire web

Dacă pe piață sunt destule companii care iși oferă serviciile de monitorizare site-urilor particulare, Hrank.com are o cu totul altă strategie. Ei nu fac investigații asupra unor site-uri web particulare ci au o privire mai de ansambu și se focusează direct pe companiile care găzduiesc aceste site-uri deoarece o îmbunătățire a acestui sector nu poate să vină decât de aici.

După cum spuneam mai sus, HRank reprezintă însumarea mai multor factori ca uptime, timpul de răspuns, suportul oferit, vârsta companiei, istoria și experiența însă un factor inedit pe care nu l-am mai vazut la alte companii dar pe care chiar și noi îl luăm în considerare este website-ul companiei. Website-ul reprezintă imaginea companiei iar în funcție de cât este de îngrijit sau nu, noi putem să tragem niște concluzii destul de relevante despre compania respectivă.

Hrank.com execută o monitorizare continuă care a început în Iunie 2018 și prin care pune la dispoziție rapoarte destul de precise despre fiecare companie de găzduire. Spre exemplu yahoo.com are o pagină personalizată pe site unde se pot vedea toate aceste statistici în timp și totodată multe alte detalii precum părerea unui expert sau părerile altor utilizatori.

Pentru verificarea timpului de răspuns și a uptime-ului, Hrank.com face requesturi din 5 in 5 minute către diferite domenii întâmplător alese care au același ip. Dacă se întamplă ca unul să nu răspundă, automat se sare la un altul iar acest procedeu se repetă de maxim 5 ori. Dacă nici unul din cele 5 domenii verificate nu răspund, se marchează un downtime de 5 minute după care lucrurile se repetă.

Concluzie

Hrank.com este un tool peste care merită să arunci un ochi atunci cand ești în căutarea unui hosting străin căci cu siguranță te va ajuta însă întotdeauna este bine să verifici mai multe surse până să îți formezi o opinie.